Створення художнього музею та початок будівництва на Пагорбі слави - два резонансних питання, які у Рівному обговорюють вже тривалий час. Аби скерувати їх вирішення у законне русло, народний депутат України Віталій Чугунніков направив у прокуратуру області звернення щодо незаконності дій управління комунальної власності Рівненської міської ради щодо передачі приміщення на вулиці Драгоманова,9. Його на засіданні виконкому зачитав Олексій Муляренко.

Як йдеться у зверненні управління мало право лише здати в оренду, а не віддавати у позичку це приміщення на Драгоманова,9. А отже й договір порушує статут територіальної громади Рівного. Законність його й просять перевірити прокуратуру. Окрім того, саме у цьому приміщенні громада просить облаштувати обласний художній музей.

Самовільне захоплення земельної ділянки та розпочате будівництво на Пагорбі слави - іще одна тема звернення в прокуратуру.

За словами Олексія Муляренка, міська влада уникає вирішення цих двох болючих для міста проблем і досі не озвучила своєї позиції.