У сусіда хата біла. Спортивні споруди Білорусі позбавили обласних обранців сну і апетиту. Після екскурсії до Бреста й Пінська і побаченого там депутати обласної ради мріють про сучасний палац спорту й у Рівному. Білоруські архітектори навіть пообіцяли подарувати рівнянам свій проект. А ось хто подарує грошей на будівництво?

Брестський обласний центр олімпійського резерву "Вікторія" — спортивне серце міста. Повністю спорткомплекс побудували у 2006 році і відразу ж його визнали кращим об'єктом року Білорусі. Коштував палац для ігрових видів спорту понад сімдесят мільйонів гривень. Тут дві великі спортивні зали, сучасні тренажерні зали, сауни, роздягальні, столи для тенісу та більярду. А на пересуваних трибунах одночасно може вміститися понад чотири тисячі глядачів. Навчається у "Вікторії" майже тисяча дітей, а обслуговують центр лише вісімдесят працівників.

Разом з тим, дотації лише наполовину наповнюють бюджет спорткомплексу. П'ятдесят відсотків коштів центр заробляє сам. Тому, розуміючи вигоду з його будівництва, рівненська обласна рада та адміністрації й собі захотіли подібний спорткомлекс. Мало того, вже й домовились з білоруськими архітекторами, що останні подарують рівнянам проект цього палацу. І якщо все буде добре, будівництво спорткомплексу розпочнеться вже з наступного року. На підготовку кошторисної документації вже навіть виділили мільйон гривень.

Та найбільше спортивний комплекс вразив рівненських тренерів. Кажуть, якщо такий з'явиться у Рівному, то місто не лише зможе приймати всеукраїнські та міжнародні змагання. Все більше малолітніх рівнян можна буде задіяти у спорті.

Майбутній обласний палац спорту мають побудувати в районі вулиці Макарова. Вже й землю на це знайшли. Проте скільки коштуватиме будівництво поки що не відомо.