Це одна із можливостей, яку отримують сучасні рівненські школярі. Про решту перспектив, які відкриває перед дітьми знання англійської, - Марина Фурс.

Без знання англійської мови нині нікуди. Одна із найпоширеніших мов світу необхідна для ведення бізнесу, міжнародного спілкування та роботи у престижній компанії. Сучасні діти, які дивляться вперед, це вже розуміють. Тому не тільки займаються в позашкільних закладах танцями чи вокалом, а й активно вивчають там англійську.

Чотирнадцятирічна Анастасія — вихованка Екологічного центру Палацу дітей та молоді — з англійською на "ти". У перевагах знання іноземної мови дівчина вже мала змогу переконатися. Завдяки їй пише листи друзям з Німеччини, Польщі.

Не тільки побувати за кордоном, а й навчатися там у ВНЗі мають можливість рівненські школярі. Шлях до здійснення цього бажання лежить через представництво міжнародного мовного центру VLS. Воно нещодавно відкрилося у Рівному.

Іноземну мову у мовному центрі викладають на основі матеріалів, які отримують з Університету Кембридж та голландського університету Hanze. Ті, хто навчатиметься на курсах, гарантовано вступають до останнього на гуманітарні, економічні та технічні спеціальності.

Чи стане учень студентом закордонного ВНЗу - залежить тільки від його наполегливості у навчанні. Зрештою, в будь-якому випадку отримані знання за плечима не носити. А свій позитив може бути й тому, якщо сучасне молоде покоління зможе пояснити іноземцю на вулиці, як пройти в бібліотеку.