За надмірну вагу штрафуватимуть, а колеса - блокуватимуть. На Рівненщині з’явились пересувні вагові комплекси, які, на думку працівників ДАІ та шляховиків, захистять дороги від вибоїн та ям.

Перевірки вже почались: в основному контролюють великовантажний транспорт. Вантажівку заганяють на спеціальні ваги і зважують.

Якщо вага понад 38 тонн, далі вантажівка не поїде. Колеса автомобіля блокують спеціальним пристроєм, а розблоковують лише тоді, коли власник вантажу сплатить додатковий штраф: по 2 євро за кожен кілометр, що проїхав з надмірною вагою. Також на водія складають адмінпротокол. Це штраф від 510 до 680 гривень. Від таких санкцій далекобійники не в захваті.

ДАІшники та шляховики визнають: відповідальність за надмірну вагу сувора, та лише таким чином, переконані вони, можна захистити українські дороги. Тож якщо ви плануєте перевозити великоваговий або великогабаритний вантаж – заздалегідь погодьте це зі службою автодоріг й отримайте дозвіл в ДАІ. Таким чином збережете не лише гроші та час, а і свої нерви, - радять вартові доріг.