Натомість престижна спеціальність не гарантує стовідсоткового працевлаштування. Ще вчора популярні спеціальності нині не цікавлять роботодавців. Тож коли студентам слід починати пошук роботи — цікавилась Ірина Ничипорук.

Молодий та перспективний, але не факт, що працевлаштований. У центрі зайнятості констатують: половина з тих, хто шукає роботу, — молодь до 30 років. Серед них - бухгалтери, економісти та правники. Хоча саме на Рівне нщині потрібні здебільшого лікарі. Разом з тим фахівці запевняють: спеціалісти й справді хороші, але зацікавити роботодавців не вміють.

Нині на ринку праці чи не справжня війна між молодими спеціалістами та працівниками зі стажем роботи. Роботодавці мають обирати між досвідом та перспективою.

І державні, й приватні структури, які займаються працевлаштуванням, переконані: молодому спеціалісту варто шукати перше місце роботи ще до закінчення вишу. А ще краще - перед вступом у нього. Адже престижна спеціальність, на жаль, не гарантує стовідсоткового працевлаштування.