Вибрати професію ще у школі. Допомогти в цьому учням рівненських шкіл мають профорієнтаційні термінали. Їх в навчальних закладах області поширює служба зайнятості. Секрети вдалого вибору майбутньої професії спробувала розкрити Оксана Конопацька.

Натиснув кнопку на екрані — уся інформація про професії, роботу служби зайнятості, поради, де навчатися перед користувачем. В обласній службі зайнятості розповідають: у школах Рівне нщини дев’ятнадцять таких терміналів уже оновили, а незабаром встановлять ще 20. А з нового навчального року у профорієнтаційних терміналів — більше можливостей.

Термінал - до послуг учнів, батьків та педагогічних працівників. У спеціалізованій школі №15 констатують: його роботою задоволені. Адже в ігровій формі діти можуть з легкістю зорієнтуватися, як обрати професію.

Ще одна новинка для учнів. Правильно відповідаєш на три питання — отримуєш бонус: мелодію чи картинку для мобільного телефону. Крім корисної інформації про професії і потреби ринку праці, школярі проходять різні тести. Тож школярі у захваті від роботи терміналу.

Для учнів, педагогів та батьків працівники обласного центру зайнятості провели семінар "Спільний вибір професії — успішна самореалізація". Такі тренінги у вересні-жовтні відбудуться у школах області.