"Рівнеазот" стоїть — робота кипить. Аби не сидіти без діла через вимушену зупинку — на заводі проводяться масові капітальні ремонти обладнання. Також добудовуються нові агрегати. Як сьогодні виживає хімічний гігант — цікавився Андрій Лобчук.

Понад сотню людей вже скоротили на "Рівне азоті". Про це повідомив головний інженер підприємства. Розповідає також, майже чотириста чоловік пішли з заводу самі. Яка доля чекає на інших працівників - поки що невідомо.

Як і раніше, у всіх бідах керівництво підприємства звинувачує уряд. Мовляв, саме Кабмін веде неправомірну війну проти "Рівне азоту".

Аміачний цех номер два — серце підприємства, каже його керівництво. Пишається — найкращий в Україні, адже на вироблення аміаку тут затрачається майже на двадцять відсотків газу менше, ніж на інших подібних підприємствах. А це - пункт керування виробництвом у цеху.

Геннадій Гладков за сім років роботи тут не пам'ятає, щоб у цеху було так тихо, як останні кілька місяців.

Подібний застій на підприємстві був ще до приватизації, каже його керівництво. Звітує, що за цей час багато вдалося зробити: підняти зарплатню працівникам, збільшити обсяги продажу, налагодити соціальну сферу. Якби не криза — то ще й інвестиційні проекти вдало втілювали б у життя.

Про плани на майбутнє керівництво заводу мовчить. Так само не підтверджує і не спростовує чутки щодо продажу підприємства. Одне точно — без роботи ризикує залишитися кілька тисяч люду, а бюджети усіх рівнів втрачають надходження.

А поки що адміністрація заводу планує запросити сюди прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Мовляв, аби вона особисто поспілкувалася з кількатисячним колективом підприємства і порадила, що людям робити далі.