Півроку намагається перездати дипломний проект учень Рівненського вищого професійного училища №1 Олексій Ковальчук. Хлопець не захистив дипломну роботу через конфлікт з керівником закладу, про що поскаржився до безлічі інстанцій. Утім, реакція з боку посадовців досі відсутня. Володимир Миколайчук дізнавався, чому.

На носі перше вересня, але дорога до університету напівсироті Олексію Ковальчуку перекрита. З квітня намагається одержати диплом. Учень вважає: не захистив дипломний проект через конфлікт з директором Вищого професійного училища №1 Рівного Ігорем Стрижеусом.

Скаргу з проханням перездати дипломний проект учень подав керівнику навчального закладу. Одержав відмову. Голова екзаменаційної комісії, декан факультету будівництва та архітектури водного університету Григорій Масюк письмової відповіді взагалі не дав.

Коментувати цей випадок директор училища Ігор Стрижеус відмовився. Не захотів спілкуватися з кореспондентом "Рівне 1” і начальник обласного управління освіти Іван Вєтров. У телефонній розмові наголосив, що перевірка управління не виявила порушень в діях директора. Утім, учень вважає її необ’єктивною, бо його не викликали для всебічного розгляду конфлікту. Саме тому Олексій Ковальчук звернувся до прокуратури.

Якщо Олексій Ковальчук таки переможе в конфлікті, то все одно пропустить вступну кампанію. Каже, тоді втрачений рік залишиться на совісті директора училища.