Лише 40 відсотків місцевих дітей охоплені дошкільною освітою. Про це йшлося на підсумковій колегії щодо розвитку освіти у 2008-2010 роках. Зустріч освітян відбулась у режимі відеоконференції.

Діти, діти – куди вас подіти... Освітяни невтішно констатують: в області не вистачає дитячих садочків. Про цю та інші проблеми галузі говорили чиновники з міністром освіти України Іваном Вакарчуком під час селекторної наради.

Виявилось, що пасе задніх у цьому плані і Рівне нщина.

Чиновники кажуть: одна з головних причин відсутності дитячих садочків – їх перепрофілювання у минулому. Через що для нових груп не вистачає приміщень. Втім, наразі ж освітянам турбот вистачає і з будівництвом шкіл. З’явитись вони мають у селах Глинне, Шпанів, Тинне та Корчин.

На черзі - й школи обласного центру. Вже незабаром чиновники обіцяють добудувати чотирнадцяту школу у Рівному. На це нещодавно виділили 5 мільйонів гривень.

І вже у четвер обласні освітяни зберуться на серпневу конференцію педагогічних працівників, щоб обговорити підсумки розвитку середньої та дошкільної освіти за минулий навчальний рік і визначити пріоритетні завдання на цей. А в п’ятницю таку конференцію проведуть працівники освітньої галузі Рівного.