Говорили-балакали, сіли та й заплакали. Рейд міських і обласних чиновників з облаштування пандусів для людей, які прикуті до візків, результатів майже не дав. Пандуси хоч і встановили, але більше половини з них не відповідають технічним нормам, або ж розташування будівлі просто не дозволяє до них доїхати. Тему вивчала Анна Яцук.

Більшість міських організацій облаштували пандуси для під'їзду інвалідів, та останні запевняють - це тільки замилювання очей чиновникам. Люди на візках кажуть: більшість з них є занадто крутими, а якщо подолати його і вдасться, то далі заважає поріг.

Боротьбу з такою бездіяльністю у рівненській організації інвалідів ведуть вже давно. Кажуть, за останні два роки зрушення є. Але Рівному ще далеко до міста, у якому створені всі умови для повноцінного життя інвалідів.

Що стосується районних центрів, то таких взагалі одиниці. Інвалід Петро Буткевич каже: до проблем таких як він майже ніхто не дослухається. Пандуси і досі не переобладнані, а під'їхати до них неможливо через високі тротуари та жахливе асфальтне покриття. Проблема інвалідів зараз на рівні дверей, кажуть у рівненській організації інвалідів. Тобто якщо пандуси з горем навпіл встановлені, то як далі подолати поріг і піднятися високими сходами на потрібний поверх - невідомо.

Нині в області налічується майже 70 тисяч інвалідів. Окрім пандусів, у них гостро стоїть проблема з транспортом та лікуванням. Коли їх вирішать можновладці - люди з обмеженими можливостями не знають. Сподіваються, хоча б перед президентськими виборами їм щось перепаде.