До цього свята Рівне активно готувалося. У місті відбулося чимало урочистих заходів. Основні дійства з нагоди повноліття України не проґавила Оксана Конопацька.

Десята ранку. Майдан Магдебурзького права. Перші особи області та міста покладають квіти до пам'ятника "Загиблим за Україну". Звідти розпочинається урочиста хода. Учасники зупиняються поруч із пам’ятником Клима Савура і прямують до майдану Незалежності, аби вшанувати Великого Кобзаря. Там же відбувся й загальноміський мітинг.

У День Незалежності у Рівному розпочали роботу шкільний ярмарок та виставка-ярмарок продукції кращих товаровиробників міста. Рівняни купували морозиво, овочі, рибну та іншу продукцію. Із задоволенням смакували хлібобулочною продукцією і замовляли короваї.

Майже 100 майстрів декоративно-ужиткового мистецтва представили свої роботи на "Алеї творчості". Серед них і народний майстер декоративно-прикладного мистецтва Зоя Романова. Розповідає: цю сукню вишила спеціально до свята. Використала млинівський орнамент. Представила на виставці й інші свої роботи.

На "Алеї творчості" рівняни могли придбати й намиста з бісеру, в’язані гачком, українські стрічки та вишиті паски. Не оминуло свято і парк культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка. По обіді тут було особливо людно. У цей час малеча змагалася у різних конкурсах. Серед них і конкурс малюнку на асфальті, а також дитяче ралі на триколісних велосипедах "Веселі коліщата". Переможцем якого став Ернест Купчинський.

На День Незалежності рівняни змогли побачити оновлений майдан Короленка і послухати виступи учасників обласного фестивалю "Пісні рідного краю". А також привітати Україну із повноліттям.