Дев'ятеро рівнян 24 серпня святкують своє повноліття. Всі різні, але кожен пишається, що народився у День Незалежності. Як же бути ровесником України — дізнаємося з наступного сюжету.

Надія Муха є студенткою першого курсу РДГУ. Здобуває спеціальність вихователя. Перед цим уже вивчилася на кравчиню. Нині сама шиє собі речі, найбільше пишається власним пальто. Полюбляє Надія також брати участь у конкурсах краси. Дівчина радіє, що народилася у День Незалежності, каже, цього дня завжди вихідний. Старша сестра Надії народилася також у святковий день, 12 липня, на Петра і Павла. Мама дівчат розповідає: не очікувала, що народить дітей у церковне та державне свято, і додає: мабуть, така Божа воля. Жінка каже, що молодша дочка Надя не любить афішувати, коли у неї день народження.

Ще одним ровесником Дня Незалежності України є Дмитро Флейчук. Хлопець навчається в одному з рівненських коледжів. Каже, у вільний час полюбляє ходити на дискотеки, водити автомобіль та гуляти з друзями. Пишається, що народився у День Незалежності.

Друг Дмитра Едуард про свій подарунок для іменинника не розказав. Лише натякнув, що він дуже цінний та потрібний і друг на нього заслуговує.

24 серпня ровесники Незалежності святкують день народження, але не забувають вітати і свою державу.