Перевізники Рівненщини непохитні. Або возитимуть за новою ціною, або ж не виїжджатимуть на маршрут взагалі. І це попри те, що нові тарифи офіційно не затвердженні. Керівництво області захищає інтереси перевізників, однак і на скарги пасажирів змушене реагувати.

Після численних скарг пасажирів на самовільне встановлення тарифів на проїзд у приміських маршрутках чиновники таки покликали на перемовини перевізників. Останні скаржаться, змушені збільшити вартість проїзду через здорожчання паливно-мастильних матеріалів.

Заступник голови адміністрації Тарас Пустовіт побажання перевізників вислухав. Однак запевнив - заявлені 38 замість 23-трьох копійок за кілометр - зависока ціна. Тож пропонує встановити тариф у 30 копійок за кілометр. Однак і цей наразі є незаконним, щоб затвердити нову ціну, її мають спершу підтримати депутатські комісії та профільне управління.

Втім перевізники не бажають очікувати ще кілька тижнів, кажуть збитки несуть вже сьогодні. Тому просять пасажирів з розумінням поставитись до вимушеного підвищення.

Обидві сторони в результаті узгодили незаконне подорожчання. Інакше маршрути просто зупиняться. Нові, але вже діючі тарифи будуть затверджені, але вже у травні.