Скульптури - з туї, а паркан - з живоплоту. І це не цитати з казки, а реальність, яку створює майстер ландшафтної архітектури з Сарненщини Олексій Ворон. Звідки бере ідеї для творінь та як створює шедеври — бачила Ірина Ничипорук.

Майстра з озеленення Олексія Ворона знають далеко за межами області. А на Рівне нщині - й поготів. Адже 50 зі своїх 75 років Олексій Ворон пропрацював на одному місці — у Клесівському лісництві. Тут-то майстер і створив свою галерею: виставку скульптур, які власноруч вистригає з вічнозелених рослин.

Першу свою ялинку він посадив у 12 років. А 30 років тому взявся за оформлення нової, тоді майже порожньої, території лісництва. Відтоді пан Олексій висадив більше двох кілометрів такого живоплоту. Кожен відрізок цієї відстані прикрашений різноманітними фігурами. Їх пан Олексій не вигадує. Каже, щойно погляне на дерево — відразу знає, яку фігуру з нього вистригатиме. А таємницями свого ремесла ділиться з усіма охочими.

Подивитися на створений руками майстра дендропарк приїжджають численні делегації, а весільні пари залюбки тут фотографуються. Сам же майстер радіє: такі візити додають йому сили жити. Тому пан Олексій переконаний, що житиме як мінімум півтори сотні років і створить ще не одну сотню вічнозелених диво-скульптур.