Школи Рівного чекають нових учнів. Класи вже укомплектовані, а батьки посилено готуються до першого вересня. Цього року кількість першокласників збільшиться.

Набір першокласників до рівненських шкіл майже завершено. У навчальних закладах укомплектовані класи. Тому освітяни наголошують: до зустрічі нових учнів — готові.

У школі-ліцей номер 12 першачкам приділяють особливу увагу. Зауважують: від того, наскільки комфортними будуть умови в перші шкільні дні, залежать мотивація дитини до навчання. Тому у класних кімнатах облаштували ігрові куточки. А поруч у класах обладнали спальні для діток, які залишаються у групі продовженого дня. А для того, щоб дитина стала першокласникам, було достатньо заяви від батьків і медичних документів. Цьогоріч у закладі набрали сім перших класів.

Із нетерпінням чекають на зустріч першокласників і у школі номер 28. У закладі зробили ремонт, на найвищому рівні облаштували навчальні кабінети. Вчитель початкових класів Валентина Федорчук наголошує: педагоги зроблять усе, аби школа для дітей стала рідною.

Якщо ж проблем із набором першокласників до навчальних закладів міста немає, то з десятикласниками сутужно. Освітяни пояснюють, цьогоріч випускників-дев'ятикласників майже вдвічі менше, ніж у попередні роки. До того ж чимало з них здобуватимуть подальшу освіту в училищах, аби не складати тестування при вступі до вищих навчальних закладів.