Підземні води — на заваді будівництва об'їзної. На ділянці з боку Києва труднощі почали створювати ґрунтові води.

Зменшення аварійної ситуації на дорогах, безперервний рух транспорту, а відповідно менша загазованість повітря — все це з'явиться із завершенням будівництва першої транспортної розв’язки перед в’їздом до Рівного з боку Києва. Робота у розпалі. Тут активно працює азербайджансько-німецька компанія. Вартість проекту, який передбачає також спорудження дворівневої розв’язки з виходом на Львів, - 36 мільйонів євро.

Будівництво об’їзної та розв'язки з боку Києва дещо ускладнюють підземні води. Проте будівельники переконують: на якість майбутньої дороги це не вплине. За їх словами, спеціально облаштована дренажна система передбачає відведення ґрунтових вод. До того ж на місці спорудження першої розв'язки ситуація з підземними водами не настільки критична.

Надто заводнені ґрунти будівельники замінюють шаром каміння товщиною в один метр і обіцяють автомобілістам: дорога буде якісною, міцною, і надійною.

З іншими ділянками складніше, і все ж будівельники налаштовані оптимістично.

Інша ситуація з об’їзною, яку не можна повністю реконструювати, хоча роботи в цьому напрямі ведуться. Все-таки трапляються місця, де великий рівень ґрунтових вод. Тому в першу чергу підрядник повністю заміняє весь ґрунт, який буде нести цю дорогу. Особливо це стосується секції дороги між селом Колоденка і першою розв'язкою з виїздом на Київ. Це найгірша частина дороги, де проводиться повністю вся виїмка існуючого покриття і його повна заміна.

Усі земляні роботи будівельники сподіваюся виконати до кінця цього року. А вже у 2010 році завершити будівництво необхідних споруд і облаштувати дорожнє покриття.