Крок на зустріч дорослому життю сьогодні зробили майже пять тисяч рівненських випускників. У місцевих школах для них прозвучав останній дзвоник. Щороку одинадцятикласників у Рівному меншає кажуть освітяни, на дві сотні і цього року.

Останній дзвоник особливе свято для всіх: батьки пригадують курйозні моменти з навчання своїх дітей, випускники смішні історії зі шкільного життя. У всіх піднесений настрій. Найбільше уваги як завжди відмінникам, для учнів менших класів похвальні грамоти, випускникам відзнаки та вітання.

Піднесений настрій віддзеркалює дух школи розповідають випускники. І хоча у більшості старшокласників попереду випускні іспити, проте на святковий настрій це сьогодні не впливає. Випускники переконують, сумвати за шкільними роками все одно будуть. Адже тут зявились перші друзі, а в декого і перше кохання. Кожна школа це окрема освітня країна , і, чергова перегорнута сторінка в нове, доросле життя.

Не заплакати у таке свято кажуть батьки дуже важко. Розповідають за годину дійства мимоволі пригадуєш всі 11 років, безсонні ночі, переживання, хвилювання ,але все перевершує радість за своїх дітей.

Останій дзвінок 2008 року вже історія. Попереду вступні випробування, та літні канікули. Три місяці ,саме стільки часу для усіх учасників останнього дзвоника аби відпочити. Перед початком нового навчального марафону.