Музей під відкритим небом влаштували місцеві художники. У такий спосіб вони протестують та вкотре вимагають у влади створити художній музей, аби було що передати у спадщину наступним поколінням. Два роки тому митці пригледіли будівлю в центрі міста на вулиці Драгоманова 9, однак там була жіноча консультація. Нині приміщення пустує, і на нього претендує апеляційний суд. Художники впевнені у центрі міста має бути музей.

Художники, майстри, фотомитці, культурні діячі, дизайнери зібралися під стінами омріяного художнього музею. Його бачать лише у будівлі по вулиці Драгоманова 9. Адже це єдине достойне приміщення у центрі міста, в якому можна розмістити художні твори.

Наукові працівники Краєзнавчого музею також підтримали мистецьку акцію. Адже один музей міста не здатен повноцінно демонструвати усі творчі ідеї. Та й сам музей це не лише виставкова зала, а повноцінна майстерня для художників та реставраторів.

Художник та викладач дитячої художньої школи Анатолій Іваненко під стіни будівлі приніс своє полотно. Це власне його бачення і сприйняття вулиці Драгоманова. Він переконаний, художній музей у цій будівлі більш доречніший ніж Апеляційний суд.

Митці впевнені - у художньому музеї виросте не одне покоління талановитих художників. До того ж Рівне -єдине місто України, яке досів не має художнього музею.

Близько сотні рівнян вийшли на мистецький протест "Вернісаж на Драгоманова 9" [ФОТО]