Традиційно урочистості розпочнуться ще 21 серпня. Відбудеться святкове підняття Державного прапора, хресний хід, покладання квітів і вручення паспортів дітям, які народилися 24 серпня.

Святкувати День Державного прапора України та вісімнадцяту річницю Незалежності у Рівному розпочнуть з урочистостей в обласному академічно-драматичному театрі ще 21 серпня. Через два дні у всіх селах Рівне нщини та обласному центрі піднімуть Державний прапор України. Відбудеться це і у місцях історичної слави.

У цей день також вручатимуть паспорти дітям, яким з 20 по 24 серпня виповниться 16 років. В області таких нараховується 133, а у місті - 17. Один щасливчик отримає паспорт у Києві, безпосередньо з рук Президента України Віктора Ющенка. Ним є учень рівненської школи №28 Віталій Ященко.

Двадцять четвертого серпня святкування розпочнеться з літургії у всіх храмах області. Продовжить її хресний хід центром міста. Далі на мітингу до святкового слова долучаться всі партійні організації міста та області. Щоправда, така ідея не всім сподобалась.

Проте шляхом голосування на спільному засідання політичної та громадської ради при облдержадміністрації було вирішено надати слово представникам політичних партій, які входять до фракцій обласної ради.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ з відзначення 18- ї річниці Незалежності України у Рівному