Пасажири маршруток Рівненщини отримали черговий сюрприз – проїзд у деяких напрямках суттєво подорожчав. Дорогий бензин - головна причина збільшення ціни за проїзд.

Лариса у Рівне навідується досить часто, приїздить до родичів. Каже, що проїзд з Корця до Рівного подорожчав на дві гривні. Але вже не дивується, адже останнім часом ціни зросли на все.

Ціни перевізники підняли через стрімке подорожчання бензину, запевнили водії. Хоча дехто поки ціни на проїзд не піднімав.

На міжміські та міжобласні маршрути тарифи встановлюють самі підприємці, розповіли в контролюючій установі Рівне -ПАС. Але існує сітка тарифів затверджена в Рівне нській області, згідно з нею вартість проїзду одного кілометру не має перевищувати 28 копійок.

Білети на автостанціях продають згідно з таблицями вартості, які надають перевізники. На даний момент в Рівному працює близько 400 перевізників, повідомив голова РІВНЕ-ПАС , Микола Сисюк. За його словами від деяких вже надішли нові тарифи.

В середньому ціна зросла на 15%. Хоча деякі перевізники, каже, самостійно підняли тарифи, але ще не подали їх адміністрації.