Минулоріч у Рівненському районі сталося 111 пожеж у яких загинуло 6 людей. Одна з причин такої кількості загорянь - це відсутність у селах місцевих пожежних команд, кажуть рятувальники.

Це пожежна частина села Новоукраїнка Рівне нського району. Місцевий рятувальник - Віталій Сидорчук розповідає - він пожежник , адже раніше рятував людей та гасив полум'я його батько. Чоловік каже, роботи в селі вистачає, лише цього року вже чотири рази виїжджали на пожежі.

Голова Новоукраїнської сільської ради Микола Антончук роботою місцевої пожежної команди задоволений. Адже обслуговують рятувальники не лише 4 населені пункти, які відносяться до території його сільської ради. Проте каже, гроші на функціонування пожежної команди виділяють не всі.

Рятувальники переконують, у Рівне нському районі практично усі пожежі гасять вогнеборці з обласного центру. Адже тут існує лише дві місцеві пожежні команди. Новоукраїнська та в селі Верхівськ.

Аби ефективно реагувати на виникнення можливих пожеж потрібно створити ще як мінімум п'ять місцевих пожежних команд. Це прописано навіть в спеціальній програмі, яку прийняли у 2012-му році депутати Рівне нської райради. Втім, через недостатнє фінансування пожежні команди у п'яти сільрадах так і не створили.