Випускати пару білосніжних голубів на весіллі - дуже красива традиція, яка прийшла до нас з Європи. На цей момент в урочистий день молоді чекають з особливим трепетом, адже всім нам відомо поняття «голубина вірність».

У нас зазвичай випускають голубів після реєстрації шлюбу. Молодята зі словами «в ім´я щастя і любові голуби летіть» випускають з рук голубку і голубка, і, затамувавши подих, спостерігають за польотом в небі птахів, сподіваючись, що їхні бажання збудуться, і в їхній сім´ї буде мир, любов і розуміння.



pic

Не варто забувати і про фото, адже голуби дуже фотогенічні птиці, що викликають тільки світлі почуття. А пам´ятні фотографії прикрасять Ваш весільний альбом, який ви не раз будете переглядати за своє довге і щасливе сімейне життя. Білі голуби, випущені на весіллі, є своєрідним символом, трактувань якому безліч. Птахи, що злітають в небо являють собою щось на кшталт своєрідної проекції молодого подружжя, які покидають батьківське гніздо заради самостійного життя.



pic

Саме білі голуби на весіллі символізують чистоту, любов, мир, спокій і, одночасно, торжество. Традиція випускати голубів дуже давня, що споконвіку було пов´язано з деякими особливостями цих птахів. Так, білі голуби на весілля злітають у небо парами у зв´язку з тим, що голубку самець обирає тільки одну, піклуючись про неї все своє життя. Це зайвий раз підкреслює міцність і добровільність укладеного молодим подружжям шлюбного союзу.

Інформація взята з сайту mama-tato.com.ua