Доведено, що в порівнянні з вуличним повітрям, концентрація шкідливих речовин у повітрі всередині приміщень більше у 1,5 — 4 рази.

Зрозуміло, кімнатні рослини не здатні повністю очистити повітря від токсичних речовин: з цим завданням змогли б упоратися хіба що кілька десятків рослин. Однак підвищити вологість повітря і зменшити концентрацію забруднюючих речовин в приміщенні можна, якщо правильно підібрати для цього певні види рослин.



pic

Шефлера є ідеальною кімнатною рослиною для приміщень, де курять. Ця рослина нейтралізує нікотин і смоли, які містяться в тютюновому димі. Підвищує вологість повітря.



pic

Драцена здатна видаляти з повітря до 70% бензолу, що виділяється підлоговим покриттям (лінолеумом), а також формальдегіду, ксилолу, толуолу та інших отруйних речовин, що містяться в повітрі. Якщо ж вікна вашої квартири виходять на жваву трасу, без драцени і зовсім не обійтися.



pic

Плющ вважається одним з найкращих очисників повітря. Кількість токсичних речовин, які він переробляє є дуже значною. Плющ абсорбує масу отруйних речовин, у тому числі формальдегід, бензол та аміак.



pic

Хлорофітум успішно переробляє вихлопні гази, тому цю рослину важливо вирощувати в приміщеннях, які розташовані на перших поверхах та при дорозі.Цю рослину спеціалісти називають «живим» вентилятором. Якщо в горщик з рослиною покласти активоване вугілля, то його дезінфікуючі властивості стануть сильнішими;



pic

Диффенбахія буде дуже до речі в кімнаті з паркетною підлогою, оскільки вона здатна знищувати отруйні для людей речовини-канцерогени, які виділяє паркетний лак, а також деякі розчинники фарб. Хоча сама рослина є отруйною.



pic

Фікус також відомий як хороший очисник кімнатного повітря. Ця рослина притягує до себе пил та нейтралізує формальдегід, бензол та аміак.



pic

Звичайне алое поглинає до 90% канцерогенного формальдегіду, який виходить від меблів. Тому горщик з алое буде доречний у будь-якій кімнаті: і в спальні, і біля письмового столу.



pic

Гербера Джеймсона першочергово сприймаються просто як надзвичайно гарну рослину, що радує оточуючих чудовими квітами. Однак мало хто знає, що гербера успішно очищає повітря від шкідливих забруднень.

Підберіть парочку рослин для кімнати або офісу і нехай вам дихається легко!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кімнатні рослини, що приносять кохання та щастя

Кімнатні рослини, що приносять удачу та достаток