Аграрії нині завершують підживлювати ріпак та озимі культури. А фермери вже сіють ранні зернові. Чи готові сільгосптоваровиробники до роботи у полі - далі.

На Рівне нщині почали виводити сільськогосподарську техніку на поля. Фермери вже майже завершили підживлювати посіяний ріпак. Також підживили три чверті озимих зернових. Окрім того, аграрії почали сіяти ранні зернові.

За прогнозами аграріїв, цьогоріч буде засіяно 343 тисячі гектарів земель. Половину займуть займають зернові культури, 15 – технічні, ще стільки ж картопля та овочі. Решту 20 відсотків від прогнованих площ планують засадити кормовими культурами. Порівняно з минулими роками, у 2014-му прогнозується збільшення площ посіву сої та кукурудзи.

Про весняно-польових робіт місцеві аграрії вже відзвітували першому заступнику профільного Міністерства. Урядовець відзначив область за готовність до сівби та наказав усім регіонам прискореними темпами розпочати роботи в полі.

Разом з тим, нарікають місцеві аграрії на нестачу коштів для проведення польових робіт. Нині фермери забезпечені фінансовими ресурсами лише 75 відсотків від необхідного. Тому сільгосптоваровиробники розраховують на банківські та комерційні кредити. Нині аграріями вже залучено 20,5 кредитних мільйонів гривень. На розгляді перебуває документи ще на 23 мільйони.

Водночас, аграрії завершують підготовку документів на форвардну реалізацію понад 6 тисяч тонн зерна. Це дасть можливість додатково залучити майже 7 мільйонів гривень.