Вони виступають проти підкилимних ігор як в Києві так і в Рівному. Хочуть аби всі призначення на ключові посади в області здійснювались з погодження громадськості. Також активісти виступають проти так званих парашутистів, людей, яких призначають на посади з інших областей і вимагають, аби усі пости у виконавчій владі на Рівненщині займали місцеві чиновники.

Не лише за докорінну зміну системи влади виступають громадські активісти. Переконують, одна з основних вимог Майдану - перезавантаження усього державного механізму. Натомість, на практиці вважають громадські активісти три опозиційні сили, які зараз при владі, не роблять нічого, аби щось змінити.

Не сприйняли громадські активісти і нові призначення на Рівне нщині . Спочатку змусили подати у відставку нового керівника обласної міліції. Зараз же активно виступають проти новопризначеного прокурора області. Сьогодні навіть ходили до нього в кабінет і вимагали, аби той написав заяву на звільнення. Новопризначений прокурор Сергій Кубрак пообіцяв подумати.

В свою чергу представники рівненського автомайдану вимагають відставки начальника обласної Державтоінспекції.

Також представники громадських організацій виступили за зміни критеріїв люстрації. Кажуть, кандидат на певну посаду має не розповідати про своє життя, а сконцентруватися на тому, ким де і коли він працював та що зробив, обіймаючи свою посаду.