В дітей, хворих на лейкоз, з'явилася іще одна надія одужати. Уже рік, як рівненські медики застосовують апарат, який сприяє згортанню крові. Таких в Україні лише три. Завдяки новому обладнаню більшість маленьких пацієнтів обласної лікарні повернулися додому здоровими. Успішним досвідом місцеві лікарі поділилися з колегами на Всеукраїнській конференції у Рівному.

Майже рік цей новенький сепаратор крові рятує життя хворих. Медики розповідають на йому не лише лікують, а й відбирають тромбоцити з крові донорів. Саме вони поліпшують згортання крові та зупиняють кровотечі у хворих. Вартість одного сеансу лікування - 2 тисячі гривень. Поки, що запевняють лікарі, цих грошей платити не потрібно.

Вадим вдруге здає кров на унікальному сепараторі „Фрезеніус” для брата. Переконує, ці процедури єдине, що допомагає йому жити.

Для хворих, на лейкоз, єдиний шанс вилікуватись це пересадка кісткового мозку, розповідають лікарі. Однак на це, потрібно 350 тисяч гривень. Схожих сімей сотні в Україні розповідають медики, а сепараторів крові лише три.

На Рівне нщині 56 діток мають онкологічні хвороби крові. Більшість з них кажуть медики є постійними пацієнтами „фрезеніуса”. Сепаратор виділяє з крові донора елементи, які гинуть під час інтенсивної хіміотератії у хворих. Проте, з сумом констатують медики деяким хворим вони просто не встигають допомогти фізично.