Пісня з’явилась завдяки ініціативі трьох активісток Громадського сектору Євромайдану - Дар'ї Устименко, Наталії Чігіної і Тетяни Дегтяренко. Дівчата захотіли подякувати всьому світові за підтримку, яку українці отримали впродовж подій на Майдані, і за чітку і стійку позицію щодо захоплення Криму російськими військами і цілісності країни.

)

«Звичайні люди з усіх куточків Землі відгукнулися на трагічні події в Украіні: надсилали повідомлення, відеозвернення і фінансову підтримку, виходили на площі з плакатами, прапорами, українськими стрічками і співали гімн України і, навіть, молитвами вболівали за долю українців, - говорять Дар`я і Наталія, - Ми просто були зобов’язані подякувати Світові!».

За основу була обрана пісня українського гурту Океан Ельзи «Дякую», текст якої трошки змінили і переклали англійською мовою. Через мережу Facebook активістки звернулись до жителів України з проханням відзняти відео у своїх містах. Організатори розіслали по всій країні англійський текст пісні і фразу «Thank you, dear world!» різними мовами. Тримаючи плакати зі словами вдячності, українці виконали пісню та організували її зйомку.

Творче об’єднання #Babylon'13 (www.babylon13.com) зголосилось допомогти. Вони об'єднали записи з різних міст і змонтували все в єдиний кліп. Перший відеозапис режисер Костянтин Кляцкін зробив на Майдані Незалежності, де понад сотня людей зібрались заспівати «Thank you, dear World». Взагалі за два дні Громадський сектор Євромайдану отримав близько двадцяти відео з різних регіонів: Луганськ, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Острог, Львів, Вінниця, Запоріжжя, Хмельницький, Бровари та інші.

«Ми дуже хочемо, щоб цей кліп побачили якомога більше людей у світі, - підкреслює Тетяна Дегтяренко, - Зараз звертаємось до іноземних телеканалів, щоб донесли це відео до широкого загалу. Просимо долучитись до нашої ініціативи і посприяти тому, щоб пісню «Thank you, dear world!» побачили люди у всьому світі».

За добу після презентації 11 березня кліп вже зібрав понад 3000 переглядів на YouTube.