У декількох західних областях військові залишили місця постійної дислокації. Таке активне пересування військ пов'язане з проведенням тренувань по всій території країни, запевнили у Західному регіональному медіацентрі Міністерства оборони України.

Так, ZAXID.NET повідомляє, що 8 березня у напрямку виїзду зі Львова пройшла колона з кількома десятками БТРів і вантажівками. У Західному регіональному медіацентрі Міністерства оборони України розповіли, що проводяться "тренування". Однак, повідомляти деталі відмовилися, назвавши це військовою таємницею.



pic

Пізніше очевидці повідомили ZAXID.NET, що військову техніку завантажили на залізничні платформи на станції Скнилів, що розташована на західній околиці Львова. Керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони підполковник Олександр Поронюк підтвердив завантаження БТР на залізничні платформи, однак відмовився назвати кінцевий пункт призначення ешелонів з військовою технікою. У Міноборони наполягають, що військова техніка буде задіяна у навчаннях, однак не уточнюють, де саме.



pic

В той же день в соціальних мережах з'явилось відео, як 95-а окрема аеромобільна бригада залишила місця постійної дислокації в Житомирі.

Сьогодні ж, 8 березня, на трасі "Київ-Чоп" біля смт. Гоща Рівне нської області рухалася колона української військової техніки, інформує ВСЕ. За свідченням очевидців у колоні рухалося приблизно 30-35 вантажівок з солдатами, і приблизно 5 БТР, всі вантажівки були з прапорцями України.

pic