«Комсомольський» парк міста Сарни змінив свою назву в пам’ять революційним рухам у незалежній державі, а на заміну демонтованому пам'ятнику Комсомольцям, розробляють дизайн нового.

Події останніх місяців в Україні ввійдуть у світову історію як зразок ціні свободи, демократії та власне самого людського життя. Фактично – це кінець пострадянської України та початок нової історії у державі. Повалення режиму та знищення залишків ще радянських ідеологій відкривають шлях до нового розвитку. Звісно, це не кінець боротьби і справжня перемога українського народу ще попереду. Все ж варто зазначити, що саме зараз є важливою та необхідною свідома самоорганізаціята активізація громадянського суспільства.

У пам’яті кожного українця залишаться спогади про важку боротьбу та людські жертви.

В період з листопада 2013 по лютий 2014 року під час масових акцій громадянського протесту в Україні загинуло близько ста осіб. Наголошується, що ці втрати є безпрецедентними в історії незалежної України. Хоч масові заворушення сколихнули всю територію держави і тривають досі, ми маємо пам’ятати тих, хто вчинив подвиг ціною власного життя на благо Батьківщини. Героїв не повернути, але ми можемо закарбувати кожного з них у своїй пам’яті, щоб більше не допустити повторення жахливої історії.

Враховуючи цей факт, а також розглянувши звернення представників громадськості, рішення Віче, Сарненська міська рада прийняла рішення перейменувати парк «Комсомольський», що знаходиться по вул. Суворова на парк «Героїв Майдану».

Перейменування вулиць та площ, встановлення пам’ятників та меморіалів по всій Україні - це найменше, що можна зробити, щоб вшанувати пам’ять людей, які загинули під час мирних акцій протесту у Києві.

Проект рішення про перейменування парку розглянуто на пленарному засіданні 35 чергової сесії від 27 лютого 2014 року.

Також міськвиконкому доручено провести громадські обговорення щодо розроблення проекту пам’ятника на честь «Небесної сотні» та подати його для погодження архітектурно-містобудівної ради при міськвиконкомі.До роботи над створенням ескізу зорганізовано спеціальну комісію на чолі з депутатом VІ скликання Сарненської міської ради Едуардом Раковцем та спеціалістами у галузі дизайну, архітектури та історії та етнографії.

Пам’ятний знак історії комсомолу, який був розташований у парку, цього тижня було демонтовано.

Окрім вищезгаданих заходів обладнають місця для відпочинку, облаштують пішохідні доріжки, висадять нові дерева та розроблять ландшафтний дизайн. Реалізацію планів та повне оновлення парку планують розпочати негайно, як тільки буде розблоковано фінансування капітальних видатків, а також зголосяться допомогти бажаючі підприємці.