У зв'язку з останніми кадровими призначеннями на Рівненщині, ОПОРА спільно з Автомайданом Рівне, Сотнею Майдану, Жіночею сотнею та ще рядом громадських організацій підготувала звернення до Уряду щодо неприпустимості кулуарної кадрової політики за квотним принципом.

Ми, представники громадських організацій Рівне нщини, журналісти та просто не байдужі громадяни висловлюємо своє обурення з приводу подій, що відбуваються в Україні.

Однією з основних вимог вимого Майдану була зміна системи влади. Натомість, ми бачимо, що Уряд народної довіри у своїй діяльності використовує ті ж методи, якими знищував Україну режим Януковича. Зокрема, на Рівне нщині на ключові посади в органах влади призначають осіб за квотним партійним принципом. Ми не виступаємо проти конкретних осіб, однак, ми категорично проти не публічного призначення.

Попереджаємо, на Рівне нщині жодне призначення не погоджене з громадою не буде вважатися легітимним та не матиме підтримки громадян. Також, вимагаємо всі кадрові рішення проводити публічно з попереднім оголошенням претендентів та підстав для їх призначення.

У разі невиконання законних, конституційних вимог громадян, ми активно висловлюватимемо нашу незгоду з діями уряду та вживатимемо необхідних заходів для недопущення порушення наших конституційних прав".

Під зверненням підписалися: Громадянська мережа ОПОРА, Автомайдан Рівне , Сотня Майдану, Жіноча сотня, ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ", Правий сектор, Студентський комітет.