Таке завдання поставили сьогодні міський голова Рівного Володимир Хомко та військовий комісар міста Михайло Твердохліб перед керівниками комунальних підприємств міста на розширеній нараді з приводу обговорення першочергових мобілізаційних заходів заходів у місті.

Міський голова підписав сьогодні розпорядження «Про виконання невідкладних заходів щодо уточнення військового обліку військовозобов’язаних, транспортних засобів національної економіки, забезпечення оповіщення, збору та призову (поставки) при мобілізації на території міста Рівне », яке сьогодні довели до всіх підприємств, установ, організацій міста. Витяг з розпорядження міського голови № 158-Р від 3 березня 2014 року "Про виконання невідкладних заходів щодо уточнення військового обліку військовозобов’язаних, транспортних засобів національної економіки, забезпечення оповіщення, збору та призову (поставки) при мобілізації на території міста Рівне ": Відповідно до Законів України "Про оборону України", "Про військовий обов’язок і військову службу", "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію", з метою своєчасного та організованого проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів на території міста Рівне та їх матеріально-технічне забезпечення: 1. Керівникам підприємств, установ, організації незалежно від підпорядкування і форм власності: 1.1 В термін до 7 березня 2014 року уточнити облікові дані військовозобов’язаних, списки відібраних машин і водіїв, визначити дійсний технічний стан наявних транспортних засобів та надати до військового комісаріату список військовозобов’язаних (додаток 9 до наказу МО України №660 від 15.12.2010 року), списки відібраних машин і водіїв, відомість наявності та технічного стану транспортних засобів, списки керівного складу підприємств з вказанням адрес та телефонів..

1.2. В термін до 9 березня 2014 ввести в штатні розписи підприємств, установ, організацій та навчальних закладів, відповідно пункту 12, 14 постанови Кабінету Міністрів України від 9 червня 1994 року №337 "Про затвердження Положення про військовий облік військовозобов’язаних і призовників", працівників з питань військового обліку.

1.3. В термін до 11 березня 2014 року забезпечити функціонування системи військового обліку громадян України, організувати цілодобове чергування керівного складу.

1.4. В термін до 13 березня 2014 року здійснити заходи повернення (за необхідністю) транспортних засобів, які знаходяться на віддалених маршрутах.

1.5. Для доставки транспортних засобів до пунктів передачі військовим формуванням в термін до 15 березня 2014 року забезпечити наявність на визначених підприємствах, установах та організаціях не знижувального запасу пально-мастильних матеріалів з розрахунку однієї заправки на визначену кількість транспортних засобів і організувати виконання заходів щодо підготовки та комплектування транспортних засобів до поставки у військові організаційні структури.

1.6. В термін до 17 березня 2014 року забезпечити виділення автомобільної техніки для проведення оповіщення (згідно розпорядження міського голови від 8 серпня 2012 року №809-р).

1.7. При отриманні повісток з військового комісаріату в термін до 17 березня 2014 року здійснити контрольне оповіщення військовозобов’язаних, корінці повісток з підписами військовозобов’язаних про контрольне оповіщення повернути в військовий комісаріат.