4 березня 2014 року о 15.00 год. у відділі читального залу Рівненської обласної бібліотеки для молоді (вул. Київська, 18) відбудеться бренд-автор шоу «Література як подорож» молодого українського письменника, уродженця Рівненщини Максима Кідрука.

Бренд-автор шоу – це інноваційна форма масової бібліотечної роботи, що являє собою зустріч із відомим автором, який презентує свою нову книгу з використанням різноманітних елементів шоу (авторський буктрейлер, слайд-презентація, відеоряд і т.д.).

Під час заходу автор поряд з неординарним представленням своєї творчості вперше презентує свою тревелогію «На Зеландію!».

Тревелоґ (у російськомовних текстах — травелог) — походить від англійського слова Travelogue (подорож), тобто це звіт про подорож, але не просто хронологія поїздки, а реакція на побачене, яка часто супроводжується ілюстраціями і географічними картами.

Макс Кідрук належить до числа тих сучасних українських письменників, які саме використовують цей жанр у своїй творчості.

«На Зеландію!» – це нові історії про веселі мандрівки до найнеймовірніших закутків світу з цікавими пригодами, які приправлені дотепним гумором.

Книга про невгамовного мандрівника, який пробився через революційні заколоти в Єгипті, щаслива доля вберегла його від неприємностей із корумпованими сирійськими митниками, і врешті дорога щасливо привела Макса до Нової Зеландії, де він має «передати вітання» її жителям і сповна віддячити за безсоромний конкурс «Виграй українську дружину», у якому українські красуні стали секс-іграшками для іноземного туриста.

Тепер він влаштує в Окленді таку просвітницьку акцію, після якої подібні витівки вже навряд чи повторяться.

В бібліотеці оформлено виставку книг письменника та публікацій про його мандрівки під назвою «Література як подорож».

На захід запрошені студенти РДГУ та МЕГУ ім. академіка С. Дем’янчука, представники ЗМІ, а також чисельні шанувальники його творчості.