Українська нація хвора тютюнопалінням.Кожен третій рівнянин тримає в руках цигарку. Б"ють на сполох медики. Все частіше тютюном зловживають дівчата і жінки. А відтакшкодять не лише собі, алеі наступним поколінням. Вкотре наголосити на цьому вирішили фахівці з планування сім"ї напередодні Дня дитини.

Усі, хто бере до рук цигарку так чи нінакше отруюють чиєсь дитинство, переконані медики. Чоловіки і жінки, що курять на вулиці, шкодять дітлахам, які прогулюються поруч. Дівчата і юнаки з цигарками - майбутнім дітям.

Куріння під час вагітності значно збільшує ризик вроджених паталогій у немовлят та загрожує малюкам низькою вагою. Окрім того курці ризикують взагалі не мати дітей. Ця шкідлива звичка не рідко є однією з причин безпіддя. Нині лікарі уже пропонують боротися із захопленням тютюном, не медичними, а економічними способами. Вон наполягають на забороні реклами цигарок та збільшенні їх вартості. Самим же рівнянам схоже, до цієї проблеми здебільшого байдуже.

Курити чи ні -право на такий вибір, має кожен. Оь тільки медики підказують - коли ми тримаємо запелену цигарку поряд з дитиною, її ми позбавляємо бодай якого вибору.