Представники американської телекомпанії WDBJ-7 з міста Роанок штату Вірджинія упродовж минулого тижня перебували на ТРК „Рівне 1”. Візит закордонних колег відбувся в рамках Програми партнерства в галузі мас-медіа в Україні UMPP 08 (організатор — Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

На „Рівне 1” Президент та Генеральний менеджер телестанції WDBJ-7 Джеффрі А. Маркс і генеральний менеджер з продажу Рей Салліван провели групові тренінги та індивідуальні консультації, поділились досвідом діяльності американського ТБ. У вільний час заокеанські телевізійники ознайомилися з культурними та історичними місцями Рівного й області. — Мене дуже радує розвиток малого бізнесу в Україні, — ділиться враженнями пан Салліван. — Відколи сюди приїхав, вражений дружелюбністю та гостинністю українців.

— Погоджуюся з Реєм, що в країні є багато можливостей, проявів економічного прогресу, — підхоплює Джеффрі. — Але дуже переживаю, коли бачу прірву між тими, хто володіє всім і людьми, які нічого не мають. В той час, коли середня зарплата в Україні складає всього 150-200 доларів на місяць, окремі люди мають будинки вартістю півмільйона доларів. Їх бачили поблизу Києва.

Не приховували американці позитивних вражень від Рівного. Рей Салліван наголосив, що місто має чималий потенціал для розвитку приватного сектору економіки. Його керівник Джеффрі акцентував увагу на гостинності жителів Рівного. Він також був здивований від професіоналізму колективу „Рівне 1”.

— Персонал цієї молодої телекомпанії дуже творчий, — відзначив пан Маркс. — Окремі речі, які нам продемонстрували працівники „Рівне 1”, можна застосувати в діяльності нашої телекомпанії в США. Скажу відверто, що я недооцінив рівень розуму та професіоналізму тих людей, які працюють в ефірі, розробляють відеографіку місцевої телекомпанії.

Чимало компліментів американські телевізійники висловили про українську кухню. Найбільше їм сподобалися курка, риба, деруни та млинці.

— В Україні багато традицій пов’язані з кухнею, — резюмує керівник телекомпанії WDBJ-7. — Наприклад, як вся родина збирається за столом, коли під час трапези змінюється 15 блюд... Це не те, до чого ми звикли в США.

До речі, в червні представники ТРК „Рівне 1” зможуть побувати у Сполучених Штатах та постажуватися на телеканалі WDBJ-7.

— Візит американських колег до Рівного — шанс для рівненської телекомпанії підтягнутися до рівня світового регіонального телемовлення, — підсумував директор ТРК „Рівне 1” Віктор ДАНИЛОВ. — Наші працівники побачать, як працюють колеги закордоном. Від перебування представників WDBJ-7 очікуємо серйозний прогрес „Рівне 1”.