7 лютого зимові Олімпійські ігри розпочнуться у м. Сочі (Росія). Усі в очікуванні найспортивнішої події року, а ми з вами поділимося цікавими фактами про фільми, у яких показують зимові види спорту.



pic

Спортивна драма «Чемпіони» основана на реальних подіях з життя російських спортсменів. Він складається із п'яти історій про чемпіонів, які завоювали своє золото, всупереч усім сумнівам і критичним прогнозам. Перша сюжетна лінія - це історія хокеїста Іллі Ковальчука, роль якого виконує Олексій Чадов.



pic

pic

Друга історія розкриває біографію відомого російського біатлоніста Миколи Круглова-молодшого у виконанні Марка Богатирьова. Третій сюжет фільму «Чемпіони» присвячений молодій спортсменці Катерині Ілюхіній, роль якої виконує Таїсія Вілкова. В основі четвертого сюжету лежить історія Світлани Журовой. Дворазову чемпіонку світу з бігу на ковзанах зіграла Світлана Ходченкова.



pic

pic

П'ята і найбільш драматична історія фільму «Чемпіони» - це історія фігуристів Олени Бережної та Антона Сіхарулідзе. Зіркову пару зіграли Тетяна Арнтгольц та Костянтин Крюков. У кожної кіноновели свій режисер. Так, Дмитро Дюжев зняв новелу про історію Олени Бережної та Антона Сіхарулідзе. (6 і 7)



pic

pic

«У спорті тільки дівчата» - російська комедія режисера Євгена Невського, що розповідає про підготовку жіночої команди зі сноуборду до Олімпійських ігор-2014. Три юних хлопця-фрірайдера рятуються від переслідування і за збігом обставин змушені одягатися в жіночий одяг. Високій рівень катання помічає тренер жіночої збірної, саме вона запрошує фальшивих дівчат-спортсменок на підготовку до змагань. Сноубордисти-фрірайдери погоджуються і відправляються у складі жіночої збірної в Сочі.



pic

Фільм «У спорті тільки дівчата» є своєрідною інтерпретацією культової стрічки «У джазі тільки дівчата». Зйомки кінострічки відбувалися у непростих умовах. Наприклад, на спортивно-туристичному комплексі «Гірська карусель» на висоті 1450 метрів над рівнем моря погода мінялася кожні півгодини. Але актори стійко пережили і крижаний вітер, і снігопад.

У фільмі «У спорті тільки дівчата» головні ролі зіграли популярні молоді актори Ілля Глінніков, Олександр Головін, Олександр Ведменскій, Катерина Вілкова, Лянка Гріу, Олена Чехова.



pic

Вперше в історії російського кінематографу кінокартина буде показана в 60 країнах, дубльована п’ятьма мовами і субтитрована на десят мов світу.



pic

У матеріалі використані фото з сайту http://kinoafisha.ua