А от більшість рівненських школярів вже й знаннями не переймаються. Усі їхні думки - про літні канікули. Для учнів початкових класів - останній навчальний тиждень проходить за стінами рідної школи - в музеї, театрі та на природі. Першачкам кількох шкіл Рівного сьогодні влаштували урок тваринознавства - у рівненському зоопарку.

Для першої екскурсії третьокласники 23 рівненської школи обрали зоопарк. Кажуть бувають тут частенько, але з батьками, з друзями прийшли сюди вперше. Кажуть разом значно цікавіше, та й вчителька розповіла багато нового, чого раніше не вчили у школі.

Першокласники з 22 школи також не оминули увагою тварин. Їм цікаво не лише на звірів подивитись, а й дізнатися нове при них. Тому діти обіцяють прийдуть сюди знову. Вчителі кажуть діти надзвичайно уважні у зоопарку, поводяться чемно. І дотримуються всіх правив поведінки, про які дізналися при вході. Такі екскурсії вчителі називають практичними уроками.

У планах розповідає Надія Руднік - пішоходна прогулянка мікрорайоном, перегляд вистави у Драмтеатрі, та екскурсія до краєзнавчого музею. Головне завданням таких запозкільних уроків, навчити дітей обережності, та безпеці.