Сумська обласна рада розглядає проект заяви з приводу останніх подій в Україні. Як повідомляє кореспондент ((http://www.radiosvoboda.org/content/article/25240845.html)(Радіо Свобода)), у проекті документу йдеться про «виважені дії президента» і засудження «екстремістів, які намагаються зламати конституційний лад в Україні».

В обласній раді зі 100 депутатів 65 представляють фракцію Партії регіонів. Один із членів фракції УДАР пропонував зняти заяву з розгляду, але за це рішення облрада не проголосувала.

Під адміністративною будівлею зібралися кількасот людей, її посилено охороняє міліція. Серед них є і опозиційно налаштовані громадяни, і «бюджетники». Опозиціонери кажуть, що присутні також особи характерної зовнішності, так звані «тітушки». Провладні демонстранти воліють не говорити про мету свого перебування біля будівлі обласної ради.

Зараз розпочалися сутички, інформує кореспондент Радіо Свобода.

Тим часом, зранку в п’ятницю у міській раді фракція «Рідне місто», яка орієнтується на міського голову Геннадія Мінаєва, ухвалила заяву, в якій закликала керівників усіх міст України їхати на Майдан, оскільки там «не лише провокатори та екстремісти».