Зв'язок між гінекологією та політикою сьогодні шукали депутати обласної ради. Найбільше сперечалися навколо посади головного лікаря обласного перинатального центру. В проекті рішення стояло прізвище Вікторії Єнікеєвої - головного акушер-гінеколога Рівненщини - донедавна - чи не єдиної кандидатки. Утім виявилося, що ключові політичні гравці в облраді мають на це питання різні погляди. Тож засідання виявилося непередбачуваним - з пікетом медиків та інцидентом зі стільцем голови обласної ради. Олександр Данильчук , щоправда, не впав, а от зламаний несподівано стілець довелося замінити.

До сесійних крісел через гінекологів прямували сьогодні депутати обласної ради. В холі на обранців чекати лікарі та медсестри першого пологового будинку Рівного. Вже не один місяць медики намагаються почути від депутатів - хто очолить майбутній перинатальний центр та хто залишиться у ньому працювати.

На візит рівненських гінекологів відповіла депутат-медик Віра Кобилянська. Як голова медичної комісії, намагалася колег заспокоїти. Мовляв, даремно зчинили галас.

Віра Кобилянська, як у воду дивилася. Питання про керівника перинатального центру ледь потрапило до порядку денного. За це проголосували лише половина присутніх обранців. Проти були переважно бютівці, за - нашоукраїнці. Тож кадрову суперечку залишили на коня. Спершу майже одним подихом проголосували вісім десятків питань. Затвердили звіти голів ради та адміністрації, зміни до обласного бюджету та визначилися, на яких умовах продаватимуть рівненський аеропорт. Між усім цим трапився інцидент. Під головою облради зламався стілець. Втім, Олександр Данильчук не впав, і сів на новий.

А от сісти в керівне крісло перинатального центру Вікторія Єнікеєва поки не зможе. Її кандидуру депутати не підтримали, як в цілому і проект рішення. Не допомогло навіть додаткове засідання фракціїї БЮТ з цього питання. Після нього сердечні політики ще більше утвердилися в думці, що спершу треба вирішити кадрові питання звичайних лікарів та медсестер.

Аукціон за медичну посаду готовий зупинити керівник депутатського корпусу. Своїм підписом.

Гінекологічну тему депутати облради планують продовжити вже на наступній сесії. Тоді, окрім головного лікаря, мають заствердити і статут перинатального центру. В документі обіцяють гарантувати - кожен працівник першого пологового будинку отримає рівноцінну посаду.