Акцію "Від села до села" вишивальниці розпочали ще у жовтні. У такий спосіб мешканці району планують вшанувати двохсотліття з дня народження великого Кобзаря. Мега-вишиванку розміром два на три метри планують завершити до березня. Сьогодні майже готову роботу передали майстрам села Кузьмівка.

Тетяна Жигула із села Чабель Сарненського району розповідає про свою частину роботи. Каже, працювала вечорами близько тижня. Нині пишається своїм вкладом, адже вперше долучилася до подібної акції. Далі її роботу продовжать майстрині у селі Кузьмівка. Цю відповідальну місію над Заповітом довірили місцевій вчительці Наталії Андрійчук. Жінка каже, вишиває з дитинства.

Вишити Заповіт у районі вирішили на двох великих полотнах розміром 2 на 3 метри. Вони і мандрують різними селами Сарненщини, один у Клесівському, інший у Степанському напрямках. Вже свою роботу завершили 16 сільських рад, залишились ще 6. Організатори естафети подбали і про цікавий орнамент Заповіту, і про витратні матеріали для роботи.

Творчість майстринь приїхала оцінити і підтримати заступниця губернатора Світлана Сад. Радіє потенціалу та ідеям мешканців району, адже у такий спосіб слово Кобзаря житиме і надалі.

Розпочалася акція у селі Немовичі, відтоді полотно Заповіту вкрилося незчисленною кількістю хрестиків, у червоно-чорних кольорах. Заповіт так і залишиться на двох полотнах, який презентують в Сарнах вже у День народження великого українця.

Дивіться також: Рівнянки перевишили перше видання "Кобзаря"