200 років від дня народження Тараса Шевченка стане головною культурною подією року в Україні, зокрема, й на Рівненщині. В області вже посилено готуються до березневих урочистостей. Чим збираються дивувати організатори рівнян та всю Україну?

200-річчя від дня народження великого Кобзаря - подія загальноукраїнського та навіть світового культурного масштабу. У цьому переконані члени організаційних комітетів з відзначення цієї дати на Рівне нщині . Заходи обіцяють оригінальні. Адже за указом Президента України Віктора Януковича цю дату відзначатимуть на всеукраїнському рівні. Тому у кожному районі готуються заздалегідь. Зокрема, у Рівному очікують на виступ Національної капели бандуристів та збирають експонати для виставки вишиваних портретів Кобзаря. А ще продовжують естафету Шевченківських читань від школи до школи.

У Дубно взяли за основу традиційну для Рівного акцію "Весна починається з Шевченка". А ще пропонують запровадити цікаву шевченківську естафету.

У той же час в Острозі запанували оригінальну експозицію.

Загалом, минулоріч організаційний комітет просив у обласної ради 300 тисяч гривень на заходи щодо відзначення 200-річчя Шевченка. Проте отримали з обласної казни лише 140 тисяч. Ці кошти розподілили на три позиції: 90 тисяч на видання книги "Волинський кобзар", 40 тисяч на видання збірки творів архівних та краєзнавчих матеріалів "Шевченківські верстви" та 10 тисяч на поліграфію.

Робота над підготовкою до відзначення пам'ятної дати триває надалі. Що саме презентують райони та міста Рівне нщини до 200-річчя Шевченка побачимо вже у березні.