Тиждень інформаційної тиші очікує Рівненщина. Впродовж наступного тижня на передавальній вежі в селі Антопіль будуть замінювати антенні системи. Тому в цей час з п"ятої до дев"ятнадцятої години, у Рівному та в населених пунктах навколо, не працюватимуть телевізійні канали та радіостанції. Більше знає Ярослав Кухаренко.

Замінити старе обладнання на сучасніше планують працівники передавального центру, що в селі Антопіль. Його головний інженер Ігор Козачук розповідає, антенна система пропрацювала 30 років і вичерпала свої можливості. Тому її необхідно замінити. Ремонтуватимуть облднання на висоті майже 240 метрів. Замість 65 старих антен встановлять тридцять нових, потужніших.

Через ремонт спершу планувалося обмежити мовлення до 21 години, розповідає представник нацради з питань телебачення та радіомовлення Дмитро Тарасюк. Тому керівники Рівне нських телеканалів та радіостанцій звернулись до обласних чиновників, аби останні зменшити час відключення передавачів.

Самі ж медійники кажуть - є багато зобов"язань, які потрібно виконувати перед глядачами та рекламодавцями.

Втім не всі телеканали та радіостанції будуть відключені впродовж наступного тижня. Жителі рівненщини в цей час зможуть дивитись лише телевізійні програми студії "1+1", телеканалів Інтер та СТБ. Та слухати програми Національної радіокомпанії України, місцеві Край та Трек, а ще "Наше радіо", "Ретро" та "Люкс ФМ".