Європа уже оселилася у Рівному. Віднині рівненський обласний онкологічний диспансер отримав звання "чистої лікарні, безпечної для пацієнтів". Таке звання заслуговують лише ті медзаклади, де рівень чистоти відповідає високим європейським стандартам.

Сьогодні зранку кабінети, операційні та маніпуляційні рівненського онкодиспансеру ненадовго спорожніли. Практично увесь медперсонал зібрався у світлиці задля отримання нагороди - звання "чистої лікарні та безпечної для пацієнтів".

Півроку тому такі звання отримали декілька відділень онкодиспансеру. Тепер вже вся лікарня є гарантом чистоти. Організатори проекту стверджують, таке визнання є необхідним не лише для персоналу, але й головне для пацієнтів лікарні. Адже забезпечує чітко налагоджену систему гігієни.

Європейська чистота в онкодиспансері - справа не одного дня, каже головний лікар.

Звання "Чистої лікарні, безпечної для пацієнтів" медичному закладу присвоюють не пожиттєво. Рівно за рік медикам доведеться знову його підтверджувати. А в Рівному наразі онкодиспансер є єдиним медичним закладом, який в цілому має таке звання. Хоча у діагностичному центрі, міській центральній лікарні, шкірно-венерологічному диспансері та лікарні внутрішніх справ вже по декілька відділень відзначилися у цьому проектові.