Незвичну природно-історичну знахідку виявили на Рівненщині у Дубенському районі. Місцеві підприємці знайшли скамяніле дерево, історики запевняють йому не менше мільйона років, відтак дерево доставили до місцевого музею. Скільки воно пролежало у землі встановлять науковці, свої припущення поки що роблять місцеві археологи та краєзнавці.

Дубенський історико-культурний заповідник - зберігає чимало історичних таємниць. Однак остання знахідка стала мало не сенсацією. Скамяніле дерево якому понад мільйон років виставили одразу при вході у Замок. Місцеві кажуть цей експонат ще раз підтверджує давню історію міста. Дерево знайшли у сусідньому селі Семидуби на піщаному кар’єрі. Про свою знахідку підприємець одразу повідомив істориків.

На вигляд дерево як справжній камінь. Фахівці кажуть таким воно могло стати не за одну сотню років. Відтак припускають що дерево зявилося задовго до появи людства на землі. Переконують, це не єдина така знахідка на Дубенщині.

Нині у заповіднику сподіваються на допомогу столичних науковців. Аби ті дослідили дерево, та остаточно визначили його породу і вік. Поки що дерево прикрашає вхід до історичного замку, та чекає на висновки фахівців.