У Рівному знову заговорили про пенсійну реформу. А саме про її недержавну складову. Молодим людям радять вже зараз подбати про свою безбідну старість та відкладати кошти у спеціальних фондах. У чому недоліки сучасної системи виплати пенсій та чому слід шукати кращого життя у недержавних фондах обговорювали на спеціальному круглому столі.

Допоможи собі сам. Саме так не надто коректно проте практично радять чинити молоді учасники круглого столу присвяченого реформуванню системи пенсійного страхування. Мовляв, сучасний стан справ не надто райдужний, адже до 2015 року на одного працюючого в Україні припадатиме один пенсіонер. Це надто обтяжливо економічно. Тому запровадили деякі зміни.

II рівень пенсійної системи – обов'язкова накопичувальна система пенсійного страхування - мав би збалансувати діючу солідарну пенсійну систему. Саме він ліг в основу пенсійного забезпечення у багатьох країнах Європи та навіть країнах колишнього СРСР. ІІ рівень передбачає відрахування певного відсотка від заробітної плати на персональний пенсійний рахунок кожного працюючого. Так кошти і накопичуються і примножуються.

Учасники круглого столу переконують: аби сучасна молодь могла жити на пенсії, як європейські пенсіонери, їй слід вже сьогодні самим подбати про своє фінансове забезпечення. А для цього варто думати та шукати ті інституції, котрі допоможуть їм накопичити на це гроші.