Хвиля забудов, що руйнують краєвиди, дитячі майданчики і забирають життєвий простір у людей докотилася зі столиці в маленькі міста. Мешканці однієї із багатоповерхівок у провінційному Костополі на Рівненщині скаржаться, що через будівництво триповерхового офісного центру впритул до їхнього будинку, живуть у постійній небезпеці. А відтак цю проблему вирішують кардинально – цілодобовими пікетами, які тривають уже понад місяць.

Ось ця дев”ятиповерхівка стоїть у самому центрі Костополя. Місцина довкола неї – ласий шматок для підприємців, кажуть місцеві. А відтак впритул до їхнього будинку розпочалося будівництво. Тепер люди побоюються за свою безпеку.

На місці будівництва була спортивна площадка. А тому в час коли дорослі побоюються нових тріщин і руйнації фундаменту, діти організовують власний міні-пікет з вимогами повернути площадку.

Надії Сечик чи не найважче. Вона інвалід. Через розпочате будівництво їй закрита найкоротша дорога у двір. Тому виходить вона туди просто по драбині.

Знайти підприємця, який розпочав будівництво не вдається. У міській раді кажуть, забудова – цілком законна.

Мешканці бідкаються, порушення очевидні – них відібрали спортивний майданчик, перекрили в’їзд для пожежного транспорту, замурували пожежний вихід і пошкодили фундамент. Проте поки їхні прохання про допомогу відмовляються чути навіть у судах.