Молодь проти насильства. Волонтери та активісти рівненського міського палацу дітей та молоді вперше долучилися до Міжнародної акції "16 днів проти насильства". Молодь вже провела флеш-моб, а також обговорили ситуацію у суспільстві під час круглого столу.

Фахівці соціальних служб Рівного виділяють нині чотири види насильства. Це - фізичне, психологічне, сексуальне та економічне. Усі вони переважно здійснюються у сім'ях. Тому фахівці вирішили розповісти підліткам, як розрізнити насильство, та куди звертатися.

Обговорити проблеми насильства активісти запросили соціальних працівників, правоохоронців. Останні наголосили, усі проблеми варто вирішувати у сім'ї. Однак, коли ситуація виходить з під контролю, тоді обов'язково потрібно звертатися до правоохоронних органів.

Роман Шевчук каже, за десять місяців цього року до них звернулося 18 громадян з подібними проблемами. Психологи та соціальні педагоги вкотре розповіли про телефон довіри 222221, за яким приймають усі подібні скарги. Кажуть, у Рівному існує і притулок для людей, які потрапили у складні життєві ситуації, там можна проживати до трьох місяців. До 10 грудня організатори проведуть виховні години для старшокласників, та флеш-моб "Ні!- насильству у сім'ї".