Чим вищі базові станції мобільного зв"язку - тим вони безпечніші для здоров"я людини. Запевняють оператори. Вони кажуть, люди які живуть поряд з такими апаратами не повинні хвилюватись за своє здоров"я. Навпаки ж, у тих населених пунктах де бази відсутні, рівень радіаційного впливу на організм людини вищий. Чому, знає Ярослав Кухаренко?

Ось таку базову станцію мобільного зв"язку зараз можна побачити чи не на кожній багатоповерхівці Рівного. Оператори кажуть, місце для їх розташування ретельно підшуковують. Аби забезпечити якісне покриття мобільного зв"язку. При цьому, переконують, не забувають і про здоров"я людей. Кажуть роблять все для того, аби рівень радіаційного впливу на їхні організми був якомога менший.

За безпекою роботи базової станції та її електромагнітним випроміненням слідкують за допомогою спеціального приладу.

За якісною та безпечною роботою базових станцій слідкують у лабораторії магнітних полів. Її працівники розповідають, на Рівне нщині обслуговують майже 590 таких станцій. Запевняють, працюють вони надійно, адже їх постійно оновлюють та модернізують.

З початку року на Рівне нщині оіційно зафіксовано лише дві скарги від населення до операторів мобільного зв"язку. Минулоріч їх було 26. Найбільше людей хвилює висота веж, на яких встановлюють базові станції. Втім, оператори стільникового зв"язку їх заспокоюють. Кажуть, чим вища електроопора, тим кращий зв"язок, та менший вплив електромагнітних хвиль на організм людини. І додають, навпаки випромінювання збільшується там, де базових станцій не має.