Чергове потепління примусило рівнян знову замислитися над вартістю тепла. Активні споживачі стурбовані - на вулиці не по-осінньому спекотно, а за гарячі батареї треба платити стільки ж як і взимку. Натомість комунальники стверджують, все згідно з законом.

Опалювальний сезон у Рівному почався вже 1 жовтня. Втім, ця радісна звістка частину рівнян гріла не довго. Зважаючи на високу вуличну температуру, люди почали звертатися до комунальників з проханням перерахувати оплату за тепло. В Рівне теплоенерго здійснили перерахунки для третини будинків, втім виключно тих, де опалювальний сезон розпочався пізніше. А для інших, кажуть, платити треба повністю, згідно з тарифом за двома категоріями.

Якщо ж температура в оселі нижче 18 градусів, тоді споживачу варто звернутися в аварійну диспетчерську службу, яка відрядить комісію, що зробить заміри та складе акт.

І щоб взимку в оселях було тепло, кажуть комунальники, необхідно вчасно сплачувати за послуги теплопостачання та берегти тепло в квартирах та під'їздах будинків.

Зима ж цього року неочікуваною не буде. Комунальники кажуть, підготувалися до неї завчасно.

І вже зараз в ШЕУ щоночі чергують по 5 одиниць посипальної техніки. Натомість, метеорологи зими, принаймні до кінця цього тижня не прогнозують.