До будинку пані Наталії не під’єднано централізоване водопостачання та каналізація, тож рідкі побутові відходи збираються у вигрібній ямі. Багато років поспіль щомісяця жінка викликала працівників КТП 1728, які викачували септик на її подвір’ї.

Втім, більш ніж півроку тому це підприємство перестало надавати населенню цю послугу. Є приватні підприємства, які можуть викачувати вигрібні ями, втім вартість на їх послугу стає для жінки удвічі більшою. Вона доглядає за мамою-пенсіонером, яка має пільги на отримання такої послуги. Звернувшись до приватників ясна річ, на це ніхто не зважатиме. А ще, жаліється жінка, їх не так легко знайти.

Згідно листа управління ЖКГ виконавцем послуги з водовідведення у Рівному визначено «Рівне облводоканал». Підприємством розроблені та подані на розгляд міської сесії правила приймання стічних вод у комунальну систему каналізації Рівного, якими визначений механізм надання цієї послуги. Втім, до того часу як вони будуть прийняті, до прикладу, пенсіонеру, який живе у будинку де є септики буде непереливки.