Як зробити Рівне яскравим та кольоровим сьогодні власним прикладом показали молоді художники. Вони розмалювали один з фасадів поруч Палацу дітей та молоді. Митців підтримали друзі з Польщі. На рівненській стіні вони залишили краєвиди рідного Кракова. Так молоді художники винайшли спосіб, як боротися з сірістю сучасних міст.

Настінний розпис та графіті в сусідній Польщі давно сприймають як мистецтво. Стіни та паркани тамтешні майстри охоче використовують за мольберт - розповідає молода художниця з Кракова. Таке малювання до смаку і польській владі. (СХ 00:13 Комментарий: Синхронируемый: Таня П'єго Должность: художниця (Краків) Титр: У Польщі є спеціальні місця, на яких можна малювати. Але це визначають керівники міста. Наприклад, навколо школи будують стіни, на яких художники малюють свої картини. Дирекція цьому сприяє. ) У Рівному ж, як і в Україні, мистецтво на будівлях - справа радше стихіна. Що малюють на стінах будинків та парканах не контролює ніхто. Більше того, використовувати балони з фарбою навіть заборонено, через їхню токсичність. Професійні ж - надто дорогі - кажуть рівненські художники. Відтак Графіті-автограф, який влаштували в Палаці дітей та молоді довелося перетворити на майстер-клас з настінного живопису.

Малювати на стінах польські та рівненські художники вчилися кілька днів. Спершу робили ескізи, потім переносили їх на стіну Школи образотворчого мистецтва Палацу дітей та молоді. Молоді майстри пензля охоче розповідають - у чому творчий задум такого малювання.

Яким вони бачать сучасне європейське місто, молоді художники показали і на виставці робіт у холі Палацу. Кажуть, якщо взяти до рук пенсзлі та фарбу, будь-яке сіре місто стане яскравим та кольоровим.